Amtsgericht Bad Hersfeld

Huisadres:
Amtsgericht Bad Hersfeld
Dudenstraße 10
36251 Bad Hersfeld
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 6621 203 0
Fax: 0049 (0) 6621 203 402

E-Mail: verwaltung@ag-badhersfeld.justiz.hessen.de
 
Directricia: Michaela Kilian-Bock

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen.

Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster). Het arrondissement van het Amtsgericht Bad Hersfeld omvat het gebied van de steden Bad Hersfeld, Bebra, Heringen en Rotenburg a. d. Fulda zoals van de gemeenten Alheim, Breitenbach am Herzberg, Cornberg, Friedewald, Hauneck, Haunetal, Hohenroda, Kirchheim, Ludwigsau, Nentershausen, Neuenstein, Niederaula, Philippsthal, Ronshausen, Schenklengsfeld en Wildeck.

Hoger beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Bad Hersfeld is in civiele zaken bij het inteleggen. Hoger beroep in Landgericht Fulda familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Frankfurt am Main. In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Bad Hersfeld niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Bad Hersfeld is een van deze.