Amtsgericht Bad Dürkheim

Huisadres
Amtsgericht Bad Dürkheim
Seebacher Straße 2
67098 Bad Dürkheim
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Bad Dürkheim
Postfach 1564
67089 Bad Dürkheim
Duitsland

Telefon: 0049 (0) 6322 965 0
Fax: 0049 (0) 6322 965 118

E-Mail: agduw@zw.jm.rlp.de
Internet: Amtsgericht Bad Dürkheim

Directeur: Daniel Hoffmann

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Bad Dürkheim omvat het gebied van de stad Bad Dürkheim zoals van de gemeenten Deidesheim, Freinsheim en Wachenheim an der Weinstraße.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Bad Dürkheim moet worden ingelegd bij het Landgericht Frankenthal (Pfalz). Hoger beroep in familiezaken wordt ingedient bij het familiegerecht, maar de beroepsschrift wordt onmiddellijk doorgestuurd naar het Pfälzisches Oberlandes- Gericht Zweibrücken.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Bad Dürkheim niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Bad Dürkheim is een van deze.