Amtsgericht Backnang

Huisadres:
Amtsgericht Backnang

Stiftshof 11
71522 Backnang
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7191 12 0
Telefax: 0049 (0) 7191 12 212

E-Mail: poststelle@agbacknang.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-backnang.de

Directeur: Michael Lehmann

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Backnang omvat de steden Backnang en Murrhardt zoals de gemeenten Allmersbach im Tal, Althütte, Aspach, AuenwaldBurgstetten, Großerlach, KirchbergOppenweiler, Spiegelberg, Sulzbach en Weissach im Tal.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Backnang kan bij civiele zaken bij het Landgericht Stuttgart worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Backnang is er één van.