Amtsgericht Augsburg

Huisadres:
Amtsgericht Augsburg

Am Alten Einlaß 1
86150 Augsburg
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Augsburg
86142 Augsburg

Telefoon: 0049(0)821 3105-0
Fax: 0049(0)821 3105-1200

Directeur: Dr. Bernt Münzenberg
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Augsburg omvat de steden AugsburgBobingen, Gersthofen, Königsbrunn, Neusäß, Schwabmünchen en Stadtbergen zoals de gemeenten Adelsried, Allmannshofen, Altenmünster, Aystetten, BiberbachBonstetten, Diedorf, DinkelscherbenEhingen, Ellgau, Emersacker, FischachGablingen, Gessertshausen, Graben, Großaitingen, Heretsried, Hiltenfingen, Horgau, Kleinaitingen, Klosterlechfeld, Kühlenthal, Kutzenhausen, Langenneufnach, Langerringen, Langweid am Lech, MeitingenMickhausen, Mittelneufnach, Nordendorf, Oberottmarshausen, Scherstetten, ThierhauptenUntermeitingen, Ustersbach, Walkertshofen, Wehringen, WeldenWestendorf en Zusmarshausen.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Augsburg is in civiele zaken bij het Landgericht Augsburg inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Augsburg is een van deze.