Amtsgericht Aue-Bad Schlema mit Zweigstelle Stollberg

Huisadres:
Amtsgericht Aue-Bad Schlema
Gerichtsstr. 1
08280 Aue
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Aue-Bad Schlema
Postfach 1151
08271 Aue
Duitsland

Telefon: 0049(0)3771 596-0
Fax: 0049(0)3771 596-100

Directeur: Bernd Sämann

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Aue-Bad Schlema omvat het gebied van de steden en gemeenten Aue-Bad Schlema, Auerbach, Bockau, Breitenbrunn/Erzgebirge, Burkhardtsdorf, Eibenstock, Gornsdorf, Grünhain-Beierfeld, Hohndorf, Jahnsdorf/Erzgebirge, Johanngeorgenstadt, Lauter-Bernsbach., Lößnitz, Lugau/Erzgebirge, Neukirchen/Erzgeb., Niederdorf, Niederwürschnitz, Oelsnitz/Erzgebirge, Raschau-Markersbach, Schneeberg, Schönheide, Schwarzenberg/Erzgebirge., Stollberg/Erzgebirge, Stützengrün, Thalheim/Erzgebirge, Zschorlau en Zwönitz.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Aue-Bad Schlema is in civiele zaken bij het Landgericht Chemnitz inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Dresden.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Aue-Bad Schlema is een van deze.