Amtsgericht Altötting

Huisadres:
Amtsgericht Altötting

Traunsteiner Str. 1 a
84503 Altötting
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Altötting
Postfach 13 65
84497 Altötting
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 8671 5060 0
Fax: 0049 (0) 0671 5060 140

E-Mail: poststelle@ag-aoe.bayern.de
 
Directeur: Günther Hammerdinger

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Altötting omvat de steden Altötting, Burghausen, Neuötting en Töging a.Inn zoals de gemeenten Burgkirchen a.d.Alz, Emmerting, Erlbach, Feichten a.d.Alz, Garching a.d.Alz, Haiming, Halsbach, Kastl, Kirchweidach, MarktlPerach, Pleiskirchen, Reischach, Stammham, Teising, Tüßling, Tyrlaching, Unterneukirchen en Winhöring.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Altötting is in civiele zaken bij het Landgericht Traunstein intestellen. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht intestellen, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.In civiele zaken beslist de rechter alleen.De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Altötting niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Altötting is een van deze.