Amtsgericht Altötting

Huisadres:
Amtsgericht Altötting

Traunsteiner Str. 1 a
84503 Altötting
Duitsland

Postpus:
Amtsgericht Altötting
Postfach 13 65
84497 Altötting
Duitsland

Telefoon: 0049(0)8671/5060-0
Fax: 0049(0)0671/5060-140

E-Mail: poststelle@ag-aoe.bayern.de
Directeur: Günther Hammerdinger
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Altötting omvat de steden Altötting, Burghausen, Neuötting en Töging a.Inn zoals de gemeenten Burgkirchen a.d.Alz, Emmerting, Erlbach, Feichten a.d.Alz, Garching a.d.Alz, Haiming, Halsbach, Kastl, Kirchweidach, MarktlPerach, Pleiskirchen, Reischach, Stammham, Teising, Tüßling, Tyrlaching, Unterneukirchen en Winhöring.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Altötting is in civiele zaken bij het Landgericht Traunstein inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.In civiele zaken beslist de rechter alleen.De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Altötting is een van deze.