Amtsgericht Alfeld (Leine)

Huisadres:
Amtsgericht Alfeld (Leine)
Kalandstr. 1
31061 Alfeld (Leine)
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Alfeld (Leine)
Postfach 11 61
31041 Alfeld (Leine)
Duitsland

 

Telefoon: 0049(0) 05181 804 0
Fax: 0049(0) 5181 804 78

 
Directrice: Dr. Bettina Jung-Lundberg
 
Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Alfeld omvat het gebied van de stad Alfeld, zoals van de gemeenten Almstedt, Coppengrave, Duingen, Eberholzen, Everode, Freden, Harbarnsen, Hoyershausen, LamspringeLandwehr, Marienhagen, Neuhof, SehlenSibbesse, WeenzenWestfeld, Winzenburg en Woltershausen.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Alfeld is in civiele zaken bij het Landgericht Hildesheim inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Celle.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Alfeld is een van deze.