Amtsgericht Albstadt

Huisadres:
Amtsgericht Albstadt

Gartenstr. 17
72458 Albstadt
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Albstadt
Postfach 1
72421 Albstadt
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7431 923 0
Telefax: 0049 (0) 7431 923 200

E-Mail: poststelle@agalbstadt.justiz.bwl.de
Internet: http://www.amtsgericht-albstadt.de

Directrice: Traude Kurz

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Albstadt omvat de steden Albstadt en Meßstetten zoals de gemeenten Bitz, Nusplingen, Obernheim, Straßberg en Winterlingen.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Albstadt kan bij civiele zaken bij het Landgericht Hechingen worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Albstadt is er één van.