Amtsgericht Aichach / Friedberg

Huisadres:
Amtsgericht Aichach / Friedberg

Schloßplatz 9
86551 Aichach
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Aichach / Friedberg
Postfach 13
6086544 Aichach

Telefoon: 0049(0)8251/894-0
Fax: 0049(0)8251/894-199

 
Directeur: Walter Hell

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Aichach omvat de steden Aichach, Friedberg zoals de gemeenten Adelzhausen, Affing, AindlingBaar, Dasing, Eurasburg, HollenbachInchenhofen, Kissing, KühbachMerching, MeringObergriesbach, Petersdorf, PöttmesRehling, Ried, Schiltberg, Schmiechen, Sielenbach, Steindorf en Todtenweis.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Aichach is in civiele zaken bij het Landgericht Augsburg inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Aichach is een van deze.