Amtsgericht Achim

Huisadres:
Amtsgericht Achim
Obernstr. 40
28832 Achim
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Achim
Postfach
28832 Achim
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 4202 9158 0
Fax: 0049 (0) 4202 915859

 
Directrice: Sabine Reinicke

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Achim omvat het gebied van de stad Achim (Weser), Baden,  Bassen, Benkel, Bierden, Blender, Bollen, Eckstever,  Embsen, Fischerhude, Giersdorf-Schanzendorf, Grasdorf, Hintzendorf, Narthauen, Oiste, Ottersberg, Otterstedt, Oyten, Quelkhorn,  Ritzenbergen, Uesen, Uphusen, Wümmingen, Wulmstorf en van de Samtgemeinde Thedinghausen (Ahsen-Oetzen, Bahlum, Beppen, Dibbersen-Donnerstedt, Einste, Eißel, Emtinghausen, Felde, Holtum-Marsch, Holtorf-Lunsen Horstedt, Intschede, Morsum, RiedeThedinghausen, Werder).

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Achim is in civiele zaken bij het Landgericht Verden inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Celle.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Achim is een van deze.